Деца от Враца направиха благотворителен концерт в БНР
Деца от Враца направиха благотворителен концерт в БНР / Община Враца
От 9 до 11 юни в Созопол се проведе XI Международен конкурс за изкуства ”Радост на брега”, на който възпитаниците от Великотърновското музикално студио „Елита” отново спечелиха призови места. Това съобщи ръководителят им Петя Василева.
 
В първа възрастова група до 7 години  Александър Момински на 7 години от ДГ ”Слънчев дом” спечели първо място в раздел "Поп пеене". Той изпълни песните „Междучасие” на Васил Найденов  и “Fuoko nel fuoko” на Ерос Рамацоти. Александър Момински е приет в музикалната паралелка при СУ ”Емилиян Станев” със специален инструмент класическо пиано в класа на г-жа Керина. Освен на италиански, Алекс пее и на испански и английски език.

деца
netinfo

Вторият участник от студиото -  Венера Гитева завоюва трето място във втора възрастова група от 8 до 10 години. Венера Гитева е на 8 години и е ученичка от първи клас в ОУ ”Бачо Киро”. Тя спечели приза с песните „Стъпка напред” на Михаела Маринова и „Wrecking ball” на Майли Сайръс.

деца
netinfo
 

Наскоро  в V-то издание на конкурса "Петнадесет лалета", Венера Гитева завоюва трето място в първа възрастова група, където се представи с песните „Лодка в реката” и „Wrecking ball”.  Журито бе съставено от изтъкнати музикални специалисти като Мими Иванова, Маргарита Хранова, Развигор Попов, Валери Костов, Снежина Темелкова и др.

Музикалното събитие е част от календара на Министерството на културата и се проведе под патронажа на вицепрезидента на Република България.