Меглена Кунева призова министрите, които са били подслушвани, да отидат в прокуратурата
Меглена Кунева призова министрите, които са били подслушвани, да отидат в прокуратурата / DarikNews.bg
Меглена Кунева призова министрите, които са били подслушвани, да отидат в прокуратурата
63623
Меглена Кунева призова министрите, които са били подслушвани, да отидат в прокуратурата
  • Меглена Кунева призова министрите, които са били подслушвани, да отидат в прокуратурата

Председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева призова всички бивши министри, които са били подслушвани, да излязат пред обществото и да отидат в прокуратурата, за да кажат на какво са били подложени, в името на какво и на кого. Тя настоява и президентът да излезе с позиция по скандала, който днес се разрасна още повече с признанията на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че е бил подслушван.

Меглена Кунева е на предизборна обиколка във Великотърновска област, където коментира актуални политически теми. В старта столица тя се срещна със симпатизанти и представи листата с кандидати за народни представители, оглавявана от 33-годишния Петър Николов.

Според Кунева подслушването пряко и косвено е довело до всички негативни последици за българската икономика. Като главен виновник за това тя посочи бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който оглавява националния предизборен щаб на ГЕРБ, а така също самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, отговорен за своя екип.

"Явно ГЕРБ никога не са имали идеята да управляват, а да отвличат държавата. Те отвлякоха България. Затова и не се опитаха да се борят с организираната престъпност, както обещаха, а си служеха с нея. За разлика от предишните управляващи аз изпълнявам своите обещания и не замитам нерешените проблеми под килима", каза още Меглена Кунева.

Най-важното за мен в тази кампания е да подкрепям хората и най-вече отчаяните, защото такива има много в страната. Налага се много и с голямо постоянство да работим за България и нашите кандидати са способни на това, подчерта Кунева. Тя представи на панорамната площадка на "Звук и светлина" във Велико Търново листата за народни представители на партията за областта. Водач е Петър Николов, член на Националния съвет на движението. Той е доктор по история от Нов български университет, където е преподавател в департамент "Политически науки". Автор е на множество политически анализи в периодичния печат.

Меглена Кунева и кандидатите на Движение "България на гражданите" се срещнаха и с граждани в централния парк в старата столица. Срещам се с хора, гласували за ГЕРБ, които ми споделят, че са много разочаровани, но грешката не е тяхна, каза още лидерът на Движение "България на гражданите". Като алтернатива ние предлагаме една гражданска платформа и кандидати, които нямат политически опит, но са способни да поведат в един поход страната напред. "Да на нормалността" е нашият лозунг, припомни още Кунева.

Репортаж от посещението й може да чуете в звуковия файл.