Крадци разбиха касата на Общинския съвет във В. Търново, задигнали пари за ремонт на църква
Крадци разбиха касата на Общинския съвет във В. Търново, задигнали пари за ремонт на църква / Sofia Photo Agency, архив

400 лева и реверни значки на община Велико Търново и община Твер са откраднати от касата на председателя на Общинския съвет в старата столица Николай Ашиков. Кражбата е била установена в понеделник сутринта от хигиенистките на общината, които забелязали, че патронът на вратата на председателския кабинет е разбит.

Крадците са влезли в сградата през аварийния вход чрез последователно счупване на двата патрона на вратата и металната решетка. Освен, че са разбили касата, крадците са претаришили всички шкафове в кабинета на председателя на Общинския съвет, като са разхвърляли документи по земята. Откраднатите средства в размер на 400 лева са събрани от част от общинските съветници като дарение за църквата във Вонеща вода.

Във връзка с това Николай Ашиков призовава извършителите да намерят начин и да върнат тези пари на църквата, която се нуждае от средствата за ремонт.

В районното полицейско управление във В. Търново е подаден сигнал за престъплението. Работи се по разкриване на извършителите.