Кметът благодари на граждани и институции за съпричастността към празничната програма за 7 юли
Кметът благодари на граждани и институции за съпричастността към празничната програма за 7 юли / Дарик нюз, архив

„Най- искрено и сърдечно благодаря на всички, които работиха по подготовката и реализацията на празничната програма за честване 135-та годишнина от Освобождението на Търново.

Събитията в празничната програма бяха изключително успешни и атрактивни, защото всички институции, организации и хора работиха в забележителен синхрон, партньорство и единодействие.

Благодаря на Светата великотърновска митрополия, на Националният военен университет „Васил Левски", на органите на полицията, КАТ, пожарна безопасност и защита на населението, на клуб „Традиция", на конна база село Арбанаси, на представителите на всички културни институции и общински служители, които изготвиха и реализираха тази впечатляваща програма.

Специална благодарност изказвам към всички старостоличани за тава, че празнично украсиха и окичиха с цветя къщите си, за това, че облякоха носии, традиционни градски дрехи от 19-ти век и по този начин създадоха уникална празнична атмосфера. Благодаря на всички, които участваха в празничното шествие.

Убеден съм, че проникнати от дух на признателност към нашите предци и уважение към традициите ще превърнем заедно този нов празничен елемент в още един източник на основателна гордост от привилегията да се наричаме великотърновци.

 

ДАНИЕЛ ПАНОВ

Кмет на Община Велико Търново