Кауфланд идва в Горна Оряховица до два месеца
Кауфланд идва в Горна Оряховица до два месеца / netinfo

До два месеца „Кауфланд” ще започне строителството на свой хипермаркет в Горна Оряховица. Това стана ясно на среща, проведена между кмета на града инж. Йордан Михтиев и Цветан Цветанов – представител на германската верига.

„Нашето намерение е да инвестираме в Горна Оряховица. До януари 2009 г. ще започнем строителните работи. Очакваме до края на 2009 г. обекта да отвори врати”, каза Цветанов. Той допълни, че световната финансова криза няма да окаже влияние върху инвестиционните им намерения в Горна Оряховица и че строителството на обекта тук се е забавило, защото разчетите и планирането на фирмата са отнели повече време от предвиденото.

До момента германската верига има 19 открити обекта в цялата страна. Освен в Горна Оряховица бъдещи филиали се очакват и във Варна, Кюстендил, Разград, Бургас и Стара Загора.

13 797 кв. метра е теренът, закупен от „Кауфланд” в Горна Оряховица. Сделката бе финализирана през декември 2006 г. Фирмата смята да изгради хипермаркет с търговска площ от около 4800 кв.м и прилежащ паркинг с около 220 паркоместа.

„Кауфланд” гарантира разкриването на 100 работни места, инвестиции в инфраструктурата и богат асортимент от стоки и услуги на ниски цени, повечето от които от местни производители. Фирмата се ангажира и с благоустрояването на съседните на магазина площи, както и с разширяването на ул. „Васил Априлов”.