Катастрофи затрудниха движението през Прохода на Републиката
Катастрофи затрудниха движението през Прохода на Републиката / DarikNews.bg, архив

Катастрофа временно затвори Прохода на Републиката в участъка край Вонеща вода.  

19-годишен водач на джип „Гранд Чероки" се e ударил челно при изпреварване в района на моста край селото. Младежът предприел маневра изпреварване на товарен автомобил, при която се блъснал челно в насрещно идващ влекач с прикачено полуремарке на фирма „Спиди", управляван от 37-годишен мъж от с. Белащица.

Пострадали са младия шофьор на джипа от Г. Оряховица и пътуващите с него софиянци на 30 и 59 години и 28-годишен мъж от Дебелец, които са с контузни рани. Прегледани са в центъра за спешна помощ и са освободени за домашно лечение.

Обърнатият на пътя тежкотоварен автомобил затрудняваше движението в района, което преди обед се осъществяваше само в едната пътна лента.

Втора катастрофа е станала в прохода около 11,00 часа близо до разклона за с. Радковци. Лек автомобил БМВ, пътуващ в посока от Полски Тръмбеш към Хаинбоаз, се е врязал в идващ насреща ТИР. Шофьорът на колата се опитал да избегне излязал на шосето стопаджия и се ударил в камиона. Цялата предница на БМВ е помляна, но водачът не е сериозно ранен. Няма пострадали.

Пътни инциденти от двете страни на прохода образуваха колони от автомобили и в двете посоки.