/ iStock/Getty Images
Тормозът и домашното насилие продължавали с години
Районна прокуратура-Велико Търново внесе, в съда, искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на рецидивист, който причинил, в условията на домашно насилие, телесни повреди и се заканил с убийство на жената, с която живее съвместно, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Задържаха мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие в Габрово

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 38-годишен мъж за това, че на 6 януари във Велико Търново, в жилище, причинил в условията на домашно насилие и опасен рецидив, средна телесна повреда на жена.

31 166 хил. сигнала за домашно насилие на спешния телефон само за 2019 г.

На 20 януари, отново в условията на домашно насилие, причинил лека телесна повреда и се заканил с убийство спрямо същата жена. Прокуратурата счита, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в което е обвинен, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Мъж преби млада жена в Габрово

Налице е реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Привлечен е като обвиняем за престъпление извършено при условията на опасен рецидив и е осъждан многократно - има единадесет осъждания, предимно за престъпления против собствеността и хулиганство, като последното му ефективно наказание лишаване от свобода е изтърпяно на през януари 2019 г.

Мъж преби млада жена във Видин

Обвинен е за причиняване на три престъпления срещу пострадалата в рамките на 15 дни, като престъпленията са извършени в условията на домашно насилие, продължавало с години, в рамките на съвместния им живот.

Мъж преби и простреля жена си на бензиностанция в София

Поради това прокуратурата намира, че са налице законовите предпоставки за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение обвиняемия и внесе искане в съда за задържането му.