Хандбалистките на „Етър 64” отпаднаха от турнира за Купата на ЕХФ
Хандбалистките на „Етър 64” отпаднаха от турнира за Купата на ЕХФ / Дарик нюз, архив

Хандбалистките на “Етър-64” загубиха с 28:20 срещата- реванш от втория кръг на турнира за Купата на ЕХФ, като гости на гръцкия ПАОК (Солун). В първия мач нашите спечелиха с 24:22 и постигнатия тази вечер резултат ги извади от надпреварата. Първата част в зала “Микрас 3” приключи 11:10 за гъркините, а 10 минути преди края домакините водеха само с 20:19.

Великотърновки дръпнаха с голове на Бурнева и Коцева с 0:2. Домакините обърнаха до 3:2, но последва изравняване на Коцева и резултатът продължи на върви гол за гол – 5:5, 6:6, 7:7. В 23- ата минута с нов гол на Коцева етърки поведоха със 7:8. Минута преди почивката бе 10:10, а гъркините в самия край направиха 11:10 и всичко остана да се решава през втората част.

Тя продължи гол за гол, като тлично пази Деси Николова, спасила и две дузпи. Важни голове вкараха силно игралите Станислава Димитрова и Даниела Коцева. При 20:19 „Етър-64” пропусна да изравни, последваха грешки в атака, а и липсата на равностойни смени в последните минути си каза думата. Последва серия от голове на ПАОК и след 24:20 стана ясно, че обратът вече се изплъзва. До края домакините нанизаха още 4 гола в решения вече мач и взеха победа с 28:20, която по никакъв намчин не съответства на изравнените сили на двата тима.

Срещата се игра пред около 400 зрители, като агитката на „виолетовите” даде страхотна подкрепа на отбора, надвика домакините, пяха химна на България и „Хубава си, моя горо”.

„Искам да благодаря на момичетата. Тази година сме в прекроен състав, Шир Вакрат се прибра в Израел, Деница Иванова е в чужбина. Трябваше БФХ да ни позволи да ползваме най-малко един състезател от „Бъки” под наем, защото играем за България. Имахме нужда от изграждащ състезател като Малчева. Ние бяхме единственият отбор в турнира само от местни състезателки. Отборът ни израства, но трябва още време. Коцева бе най-силният ни състезател в мача. Ние в защита играхме добре, но пропуснахме във важни моменти да вкараме решителни голове”, коментира старши треньорът Йонка Генчева.

„Етър-64”: Александрова, Дончева 1, Богданова 2, Ст. Димитрова 4, Зоя Стефанова 1, Бурнева 4, Коцева 8 (Николова, Стоилова, Д. Кръстева, Стоилова, П. Кръстева, Павлова, Зорн.  Стефанова, Кр. Стефанова, Димова).