/ iStock/Getty Images
Халфът на Етър Красимир Станоев е вторият футболист от българското първенство, който има коронавирус. Това потвърди самият играчи, както и великотърновският клуб.

Три нови случая на коронавирус във Велкотърновско

Вчера стана ясно, че защитникът на Славия Емил Виячки е дал положителна проба за COVID-19 и е поставен под карантина, а сега Станове ще трябва да изкара 28 дни самоизолация.

"Изчакахме с официалното съобщение, защото смятаме, че е редно самият Красимир Станоев да обяви нещата. Това е негово лично право и Краси взе това решение. Предстои му 28 дни карантина, пожелаваме му здраве и скорошно завръщане, защото той е един от нас!“, заявиха от ръководството на Етър.

"Чувствам се добре. Излязоха и вторите резултати, които показват, че съм положителен, но и че имам антитела, което означава, че почти съм изкарал вируса. Не съм усетил нищо, защото се чувствам здрав. Всички приятели и роднини са добре, което ме радва.

От лабораторията ми казаха, че не мога да го предавам на други хора. Имам антитела с висока стойност, което означава, че почти съм го преборил", коментира Станоев. "Съжалявам само, че ми наложиха 28 дни карантина.

Физически съм добре, трети ден съм у дома и не съм излизал. Неприятно е, защото доста време бяхме извън футбола. Приемам го с усмивка като нещо, което трябва да премина. Това не е нещо срамно и не се притеснявам от това.

Мъж с коронавирус почина във великотърновската болница

Постоянно имам препятствия около себе си, така че не ми пречи да премина и през това. Надявам се следващите ми тестове да са отрицателни, за да мога да започна и индивидуално да тренирам.

Сега тренирам по два пъти на ден у дома, от клуба ми осигуриха и колело. Благодаря им и на тях, правят каквото могат да се чувствам добре, постоянно ми звънят и се грижат за мен! Не съм контактувал с другите играчи, освен когато ни взимаха теста.

Всичките им резултати са отрицателни и това много ме радва. Пожелавам здраве и успех на моите съотборници", допълни полузащитникът на "виолетовите". 
БГНЕС