ГЕРБ: Изборите ще бъдат битка на доброто срещу злото
ГЕРБ: Изборите ще бъдат битка на доброто срещу злото / ПП ГЕРБ

Над 500 привърженици и членове на ГЕРБ от областта присъстваха на официалното откриване на предизборната кампания на партията в столицата. Повече от 14 хиляди души от цялата страна посрещнаха на крака Бойко Борисов в зала „Арена Армеец”. Лидерът заяви, че изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а и битка на доброто и злото. „ГЕРБ трябва да победи, защото това, което сме направили ние се вижда и с невъоръжено око”, каза той.

„В ГЕРБ сме хора, които сме работили, имаме трудов стаж, а това е много важно”, заяви още Борисов. Той призова симпатизантите на ГЕРБ за пълна мобилизация за евроизборите. „Когато кажат „Бойко е в изолация“, си представям тази зала и виждам, че не съм. Не като тях - да слагат балони по седалките в НДК, за да изглежда залата пълна. Те са в паника и ужас, и затова са зли и проклети”, заяви още Бойко Борисов.

„Успяхме да съхраним Европа и България по време на кризата – нещо, с което се гордеем. Сега трябва да ги опазим от популизма и от неверието. Това не е просто задача, не е просто цел – това е дълг”, посочи председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той призова всички българи, които са на възраст над 18 години, да изберат номер 18 в бюлетината.

Лидерът на ЕНП Джоузеф Дол декларира подкрепата си за ГЕРБ чрез специално видео обръщение. „Правителството на ГЕРБ имаше доверието на европейските си партньори, България имаше бъдеще. Днес в европейската листа на ГЕРБ са трудещи се хора, които са ангажирани и отговорни. ГЕРБ оправдават името си”, заяви Дол и окачестви настоящите управляващи като популисти, които поставят надеждността на България под въпрос. „Изборите на 25 май са жизненоважни. Вие ще избирате вашата визия за Европа. Популистите не познават истината. Тяхната единствена задача е да подхранят страха, за да поддържат електорат. Те служат на чужди интереси, харчат повече, отколкото печелят”, допълни Джоузеф Дол.

Кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който също присъства на откриването на кампанията  коментира, че социалистите наподобяват Христофор Колумб, когато става дума за икономическата им политика. „Когато тръгнат – не знаят накъде отиват, а когато стигнат някъде – не знаят къде са. Накрая данъкоплатецът плаща сметката за цялата тази авантюра“, категоричен бе Юнкер.

„Много важно е дали ще гласувате за ГЕРБ или за друга партия от семейството на ЕНП, или ще гласувате за социалистите. Всеки глас за ГЕРБ ще засили позицията на Европейската народна партия в следващия Европейски парламент. В ЕНП вярваме в политиките, които водят до растеж и създаване на работни места за хората, а не в политики, които водят до повече и повече дългове”. Днес ние трябва да създаваме богатство, а не дългове. Това каза и водачът на листата Томислав Дончев, който навръх имения си ден бе горещо аплодиран от хилядите в „Арена Армеец”.

ГЕРБ: Изборите ще бъдат битка на доброто срещу злото
netinfo