Езикова гимназия и ОУ Иван Вазов са областни първенци по футбол
Езикова гимназия и ОУ Иван Вазов са областни първенци по футбол / Дарик нюз

Великотърновската Езикова гимназия „Проф. А. Златаров" и горнооряховското ОУ „Иван Вазов" са областни ученически първенци по футбол във възрастите съответно 8- 10 и 5- 7 клас, съобщиха от Зоналния съвет на БФС.

Финалните мачове се проведоха в Самоводене.

При по- големите, лишен от неколцина състезатели, които по същото време играеха за „Етър- 24", тимът на Езикова гимназия загуби финала с 2:3 от този на ПГЕЕ „М. Ломоносов/ /Г. Оряховица/. Великотърновци пропуснаха дузпа в началните минути, чрез Николай Кръстев, след което Милен Кунчев, Валентин Михайлов и Борислав Борисов доведоха нещата до 3:0 за бъдещите електротехници.

След почивката възпитаниците на учителя Бисер Белчев се стегнаха и с два гола на Кристиян Манев намалиха на 2:3, а в последната минута пропуснаха да изравнят. След мача обаче се оказа, че за горнооряховци, в нарушение на Наредбата за ученическите игри, са играли Милен Кунчев и Диян Николов, участвали и в по- горната възраст и на великотърновския тим бе присъден служебен успех с 3:0.

При по- малките ОУ „Иван Вазов" записа победа с 4:0 над ОУ „Бачо Киро" /В. Търново/ с подания на Димитър Илиев- три и Йордан Нотев- едно.