Етър-24 среща Нефтохимик два пъти за двайсет дни
Етър-24 среща Нефтохимик два пъти за двайсет дни / Дарик нюз, архив

"Етър- 1924" ще приеме "Нефтохимик" във втория кръг на турнира за Купата на България, реши изтегленият днес жребии. Мачът е на стадион "Ивайло" на 23 ноември от 13, 30 часа. Победителят ще продължи в третия кръг от надпреварата. Така двата отбора ще премерят сили два пъти за по- малко от двайсет дни. Причината е, че великотърновци домакинстват на бургазлии тази събота за първенство на Източната "Б" група. Двубоят е от 14, 30 часа и ще бъде ръководен от Антон Генов.

Старши треньорът Георги Тодоров заяви на редовния си брифинг днес, че се интересува повече от предстоящия двубой. До срещата за купата има много време и тя ще предшества важно гостуване на "Черноморец" в Поморие, така че тогава ще се мисли на какъв състав ще се разчита. Целта на тима обаче ще бъде победа и класиране за следващия етап от борбата, когато надеждите са във В. Търново да дойде някои от водещите родни отбори, за да се напълни стадиона, подчерта Георги Тодоров.

За двубоят на 5 ноември обаче наставникът има много кадрови проблеми. На практика девет футболисти лекуват травми или болежки, а Борислав Георгиев е наказан.

Със сигурност Макенджиев е аут от групата, като вероятно ще пропусне и гостуването на "Доростол" идната седмица. Братята Александър и Стойчо Младенови са на облекчен режим, като последният днес е тренирал за първи път от срещата в Любимец и е бил инжекция. Александър Русков има проблеми с оперираното от доц. Тони Георгиев коляно и ще ходи на консултация. Апостолов, Цанков и Кямил също лекуват травми, а Сечков и Русев се възстановяват от грип. Добрата новина за старши треньорът е завръщането на Георги Гайдаров.

Георги Тодоров добави, че независимо от всичко мачът трябва да бъде спечелен и всеки от играчите, които получат шанс за изява да играе за победа. Той апелира към публиката за подкрепа, защото има реален шанс "Етър- 24" да зимува на върха в класирането и за целта трябва да се обединят всички във В. Търново.