Етър-24 среща Литекс, Черно море и Черноморец в контроли
Етър-24 среща Литекс, Черно море и Черноморец в контроли / Дарик нюз, архив

Шест контролни срещи e насрочило до момента спортно-техническото ръководство на „Етър- 24", съобщи старши треньорът Цанко Цветанов. по време на подготовката  проверките ще бъдат седем, като остана свободна само датата 18 юли. В края на тази седмица Цветанов се е срещнал с мажоритарния собственик на клуба Фейзи Илханлъ, за да обсъдят бюджета и селекцията.

Отборът се събира на 27 юни от 17 ч., като първите два дни играчите ще минат медицински изследвания. Първата контрола ще е на 12 юли сутринта на стадион „Ивайло" срещу състава на „Черно море". Два дни по-късно етърци заминават на двуседмичен лагер в Дряново, по време на който ще имат 4 проверки. Търси се съперник за 18 юли, а на 21 юли „Етър" гостува на „Литекс" в Ловеч.

На 25 юли от 18 ч.  „болярите" играят в Дряново срещу „Нефтохимик" (Бургас), а на 28-и - срещу „Спартак" (Вн) на стадион „Ивайло". На 1 август великотърновци гостуват в Бургас на „Черноморец", а на 4 август ще бъде и официалното представяне на отбора за новия сезон с мач срещу „Видима-Раковски" на  „Ивайло".

В последните дни по медиите за нови попълнения на „Етър" се спрягат имената на Ричард Еромоигбе, Румен Трифонов, Четин Садула и др. От клуба нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Засега ново име е само Красен Трифонов, който вече подписа договор за 2 години.

Играчите с изтичащи договори са Александър Томаш, Тодор Колев, Георги Какалов и Венци Димитров, но и с тях ситуацията още е отворена.

„Преговаряме с доста футболисти, интерес към отбора определено има, но всичко е въпрос на договорки. Няма да оповестя никакви имена преди 27 юни, когато е стартът на подготовката. Мога само да кажа, че търсим играчи във всички линии, както и че със сигурност ще има 3-4 чуждестранни попълнения", коментира Цанко Цветанов.