Етър- 24 ще гостува на елитния Истанбул ББ, заканите за видовден в понеделник останаха буря в чаша вода
Етър- 24 ще гостува на елитния Истанбул ББ, заканите за видовден в понеделник останаха буря в чаша вода / Дарик нюз, архив

„Етър- 24" ще играе отново приятелски мач в Турция, съобщи сайтът на клуба, цитирайки изпълнителния директор Ендер Дурмушев. В паузата от първенството „виолетовите" ще срещнат в Истанбул местния „Истанбул ББ". Етърци тръгват за турския мегаполис в четвъртък, мачът е на следващия ден от 10:30 ч. на стадион „Байрам паша".

 „Истанбул ББ" играе в Суперлигата на Турция и в момента заема 12-о място с две победи, две ремита и три загуби. В тима играят двама бивши играчи на „Литекс" - бразилците Том и Дока, които бяха трансферирани миналия сезон, а това лято тимът проявяваше интерес към Владо Гаджев от „Левски".

Предишният воаяж на „виолетовите" до Турция бе успешен. Тимът завърши наравно 1:1 с елитния „Генчлербирлиги" и удари с 4:1 третодивизионния „Диарбекирспор".

Що се отнася до заканата на Ендер Дурмушев в събота след мача с „Локо" /Пловдив/, че в понеделник ще стане ясно как се управлява клуба, вчера по темата не бе казано нищо. След като обвини старши треньора Цанко Цветанов, че той управлява аматьорски, защото е получи пълното доверие на собствениците, изпълнителният директор си замълча. В началото телефонът му даваше свободно, а след това бе изключен. Така, че явно за пореден път тази есен началниците на „Ивайло" показаха мускули на думи, без явно да се замислат, че с взаимните публични нападки уронват и малкото останал престиж на „Етър- 24"...