Две трети места за еленските борци от първенството за юноши

Две трети места за еленските борци от първенството за юноши
Две трети места за еленските борци от първенството за юноши

Два бронзови медала спечелиха млади борци от Елена от Държавното лично и отборно първенство за юноши, проведено в Сливен. Шампионатът събра 150 състезатели в свободния стил от цялата страна.

В категория до 50 килограма Юсуф Шакиров тушира съперник от Гложево на четвъртфинала, но след това загуби с 2:1 части полуфинала с Мустафа Али от Сливен. В спора за третото място представителят на „Дан Колов" тушира Ариф Ариф от „Царевец Етър- 93". Великотърновският борец остана пети.

До 74 килограма друг възпитаник на треньора Недялко Петров също стигна до третото място. Николай Ганчев, който в момента е ученик в Спортното училище в Сливен тръгна с успех срещу севлиевски борец, но после падна от Диян Георгиев от „Левски" и отиде на репешаж. Там Гочев записа две победи и стигна до схватката за бронза, в която се наложи над Калоян Стоянов от Стара Загора.

Пето място за великотърновския „Етър- Аякс" записа Ивайло Иванов при най- тежките до 120 кг., където Николай Попов от „Локомотив" е девети- най- предно класиране на горнооряховски борец на шампионата.