Домашна наркооранжерия откриха в жилище в с. Никюп

/ dariknews.bg
При проведена специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества на 7 март е извършена проверка в жилище в с. Никюп, обитавано от 29-годишен мъж от Стара Загора.

В жилището са установени засадени в съдове 72 растения, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. В същото помещение са намерени и системи за вентилация и осигуряване на светлина. 

Разбиха лаборатория за производство на амфетамин (СНИМКИ)

 Иззети са множество вещи, имащи отношение към случая. Започнато е досъдебно производство. 

Същия ден в областния град при проверка на лек автомобил "БМВ", управляван от 21-годишен мъж от гр. Севлиево, е установено, че водачът – И. Е. е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. При проверка с техническо средство апаратът е отчел наличие на метаамфетамин. Той е дал кръвна проба. По случая е започнато досъдебно производство. 

Петима водачи, употребили наркотици, са установени през денонощието в областта

При последвало претърсване в автомобила са намерени още 3 гр. марихуана и цигара, съдържаща същото наркотично вещество. Водачът и тримата му спътници, сред които и непълнолетно момиче, всички от гр. Севлиево, са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. 

Същия ден при проверка в жилище в областния град, обитавано от 32-годишен мъж, са установени и иззети около 70 гр. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Срещу мъжа е започнато досъдебно производство.