Десет купи и Гран при за танцьорите на ЗОКИ от Дъга от таланти
Десет купи и Гран при за танцьорите на ЗОКИ от Дъга от таланти / ЗОКИ

44 колектива от България и един от Македония се състезаваха в трите дни на Националния танцов конкурс „Дъга от таланти”, който се проведе Пловдив.   Професионалното международно жури състоящо се все от светила в танцовото изкуство, сред които проф. Хикмет Меxмедов, доц. Антон Андонов, Ралица Базайтова, Алфредо Торес и италиански специалисти оценяваше хореографиите и изпълнението на състезателите.

Танцьорите на СК “ЗОКИ” /Велико Търново/, за пореден път показаха невероятен спортен дух и благодарение на сериозната си подготовка с 26 от танците се класираха на първо място, информира ръководителката и треньорка Зорица Раздловска. Великотърновските танцьори спечелиха и Гран при в стил Модерн-контемпорари , както и парична премия от Българската федерация по спортни танцови дисциплини. Трима от танцьорите бяха номинирани за таланти на конкурса– Гала Захариева при децата, Любослава Лазарова при юноши и Ангелина Галунска при сеньори. Любослава Лазарова стана и стипендиантка на Maestro Paolo Londi, Company „PESCARA DANCE FESTIVAL“ за безплатно участие в „Championato del Mundo di Danza“ в Paestum, Italy през юли месец и спечели безплатно участие в 7-дневна интензивна тренинг-програма с хореографи от цял свят на стойност 500 евро. Общо десет купи и 53 медала украсиха витрината на “ЗОКИ”.

В момента възпитаниците на Зорица Радловска продължават с подготовката си  за Световния танцов шампионат, който ще се проведе в края на май в гр. Пореч /Хърватска/.  Десет от състезатели ще вземат участие в първенството благодарение на финансовата подкрепа на Петя Георгиева и Камен Шарков,  на които децата, родителите и ръководството на клуба благодарят.

Спечелените призове от Националният танцов конкурс „Дъга от таланти” е поредното доказателство, че състезателите на клуба имат нужната подготовка и достойно ще представят Велико Търново и на световната танцова сцена, коментира Зорица Радловска.