Депутат осигуравя тоалети за 15 сираци-абитуриенти
Депутат осигуравя тоалети за 15 сираци-абитуриенти / DarikNews.bg

15 сираци-абитуриенти от Великотърновска област ще бъдат облечени с тоалети за бала си, като необходимата за това сума ще осигури депутатът Христо Христов. Това съобщи председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който днес се срещна с народния представител в приемната му в залата на Община Велико Търново. Христов е уверил, че ще поеме разноските по закупуването на костюми и обувки за сираците и ще поеме транспортните им разходи до Варна, където Сдружението организира традиционния абитуриентски бал за децата без родители.

Тази година тържеството в морската столица ще бъде на 19 или 20 май, за да не съвпадне с баловете по места. На него се събират около 80 абитуриенти от Североизточна България, като тази година за първи път ще бъдат включени и младежи от Великотърновски регион, обясни Слави Михайлов. Сдружението облича абитуриенти-сираци от 2003 г., като мисията става все по невъзможна заради кризата. Около 1000 лв. са нужни, за да се подготви за бала си един млад човек. В сумата влизат тоалет, обувки, аксесоари.

Сред абитуриентите, които ще бъдат облечени тази година, са петима младежи от великотърновския дом "Пеньо и Мария Велкови". Предстои да бъдат определени още 10 сираци от домове в областта, каза Михайлов. Той съобщи още, че заради доброто сътрудничество с депутата Христо Христов той ще бъде предложен за почетен член на Националното сдружение на сираците в България.