GERB
GERB / netinfo
Зам. - председателят на ПП ГЕРБ представи листата за Великотърновски многомандатен район
Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и водач на листата на партията във  Великотърновски многомандатен район  представи кандидат-депутатската  листа.  16 са имената в нея, а  сред тях  има лекари, бизнесмени, университетски преподаватели, спортисти и общественици.

„Много от нещата, които се случват в област Велико Търново се дължат най – вече на депутатите от четвърти многомандатен регион, много от средствата за инфраструктура, са се случвали на базата на това, че зам . председателят на ПП ГЕРБ е водач на листата тук”, заяви преди представянето кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. „Надявам се всички амбиции, които имаме да превърнем градовете си в по-добро място за живеене, г-н Цветанов и депутатите от района да ни помагат да ги реализираме”., каза още Панов.

Цветанов благодари  на всички кметове, които присъстваха на представянето. „Смятам, че трябва да предложим на избирателите едни политически платформи, които да бъдат реалистични и всички заедно да противодействаме на популизма, който има днес в обществото”, заяви Цветанов „Защото когато се поемат ангажименти от политици и от политическите партии трябва действително всеки един да изпълнява своя ангажимент. .Аз като народен представител от Великотърновски многомандатен избирателен район искам да благодаря за съдействието на всички кметове, за да може когато съм посещавал населените места да се срещнем с повече хора. И искам да благодаря на всички жители на Великотърновска област, които вярваха в народните представители от ГЕРБ и винаги присъстваха на приемните, които бяха организирани от народните представители.”, каза още Цветанов. И уточни, че е имал възможност чрез тези приемни да се запознае с проблемите на хората и да се опитат с политиците  да решат тези проблеми.
 
Акцентите в управленската програма на ГЕРБ също бяха представени от водача на листата. „Основните ни акценти са образование, здравеопазване, сигурност и повишаване жизнения стандарт на българските граждани. За да се случи всичко това обаче трябва да направим така, че да създадем действително повече работни места. Специално за великотърновска област искам да благодаря на Даниел Панов и на всички колеги, които са участвали активно в обсъжданията, затова  че автомагистрала Хемус трябва да бъде по – близо до Велико Търново. Приоритетна задача ще бъде транспортният коридор Русе – Велико Търново – Свиленград. И аз съм убеден, че и когато автомагистрала Хемус бъде приключена ще може Великотърновска област да се отвори за този културен туризъм, който действително е гордостта на всички жители на Велико Търново, на цяла България. И мога да кажа, че това е една добра визитна картичка. Ще продължим както досега, и както за Трапезица, да търсим допълнителни инвестиции, за да развиваме културния туризъм.”, заяви още Цветанов. И призова политическите опоненти в кампанията да няма лични обиди, да протегнат ръка, защото дори и в различното мнение може да се намери правилното решение. „Ние ще участваме активно във всеки политически дебат, защото съм убеден, че ПП ГЕРБ с листата от Великотърновски четвърти многомандатен избирателен  район е най – добрата на база качествата, индивидуалните и  професионални реализации на всеки един кандидат от нашата листа”, категоричен бе Цветанов.
 
Водач на листата  е Цветан Цветанов, Мажоритарно избран от Великотърновски район на парламентарния вот през 2009. Вицепремиер и вътрешен министър от 2009 до 2013 г. Народен представител в 42-ро НС. В 43-ия парламент представител на Великотърновска област и председател на най-голямата Парламентарна група, тази на ГЕРБ – 2014-2017 г. Зам. - председател на ПП ГЕРБ. На втора позиция е проф. Любомира Попова, доктор по Педагогика, с професионален опит в сферата на средното и висшето образование и Управление на образованието. Два мандата зам.-областен управител на Великотърновска област, преподавател във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”. Член на съюза на учените в България.  „Тя е човекът, който може да даде силен акцент в сферата на образованието”, каза Цветанов.  Трети е д-р Николен Стойнов, хирург с 30-годишен опит, управител на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов”. Началник на Втора хирургия в областната болница, трети мандат общински съветник, председател на Здравната комисия в местния парламент. „Искам да му благодаря, че е част от нашия отбор, защото е невероятен професионалист, признат от всички. И да си пожелаем да има по – малко пациенти”, заяви водачът на листата.

Четвъртата позиция е за депутатът от 43 Народно събрания инж. Клавдия Ганчева, народен представител в 43-то НС. Преди това - секретар на Община Горна Оряховица. Магистър инженер в железопътния транспорт от Технически университет - Варна. Магистър по Управление и безопасност на условията на труд от Технически университет, със сериозен професионален опит в системата на БДЖ. „Тя бе сред най – дисциплинираните народни представители в 43 парламент”, похвали я Цветанов. На пета позиция е Станислава Стоянова, Член на НИС на МГЕРБ. Доктор по икономика, Главен асистент в Стопанската академия „Д.А.Ценов" - Свищов. Член на Съюза на учените в България и на Асоциацията на преподавателите по икономика и управление на индустрията. Шеста е Даниела Арабаджиева, втори мандат председател на Общински съвет Лясковец. Магистър по „Управление на образованието“, директор на СУ „Максим Райкович“ – Лясковец, с повече от 25 години професионален опит в сферата на образованието  На седмо място в листата  е Станислав Стоянов, собственик и управител на Рекламна агенция „Ди-Медия“, с висше компютърно и икономическо образование, член на УС на движение „Пазители на българщината“, член на църковното настоятелство на храм „Св. Св. Кирил и Методий“. „Чрез него искаме да съживим патриотичното във всички нас и да стигнем до тези сърца, които да са част от политиката на ПП ГЕРБ”, обяви Цветан Цветанов. На осма позиция е Габриела Попова, собственик и мениджър на пивоварна „Бритос“, Бакалавър „Бизнес администрация“ от Американския университет в Париж;  Магистър в същата дисциплина от Висшето училище по мениджмънт в Париж. Член на Съвет на жените в бизнеса в България. „Такъв млад човек, който се е образовал и е мениджър, човек който е завършил в Париж и се е върнал в България, заслужава адмирации. Жените в нашата листа са сила и разчитаме на техния импулс”, обясни още водачът на листата.. Под номер девет  е Евгени Стоев, общински координатор на ГЕРБ – В. Търново. Народен представител с активна парламентарна дейност в три Народни събрания. Бивш директор на Териториална данъчна дирекция – Велико Търново и Ръководител на Служба за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения,  Екс изпълнителен директор на „Балканкар Заря“. „Като народен представител успя да докаже, че може да представлява достойно Великотърновски район", каза още Цветанов. Десети е Венцислав Георгиев, Докторант по политология, организационен секретар на ГЕРБ – Павликени и ръководител на общинската младежка структура на ГЕРБ. Най-младият и деен общински съветник в ОбС – Павликени. „С тази енергия създава възможност повече млади хора да подкрепят партия ГЕРБ”, представи го Цветанов.

На 11 – та позиция е Георги Недев, областен координатор на МГЕРБ, общински съветник, треньор и състезател по мотокрос, печелил състезания от републиканския шампионат. Председател на спортен клуб "Сикс Спортс". Завършва магистратура „Публична администрация“ във ВТУ.  „Извадил е късмет с този номер. 11 номер е добър за мен. И говореше за 11 – та победа, която трябва да постигнем”, обясни още водачът на листата. „Радвам се,  че такъв човек е част от нашата партия. Трябва да намалим агресията в училищата, а това става с активен спорт”, заяви още Цветанов. На 12 място е  д-р Валентин Точков, педиатър, началник на детското отделение в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“. Организатор на Първата национална конференция по детски болести в България, провела се във В. Търново. Член на УС на Българска педиатрична асоциация. „Искахме да имаме многообразие от професии. Защото партия ГЕРБ е на знаещите и можещите”, заяви Цветанов. На 13 място е  Нейко Генчев,  собственик и управител на Издателство „Фабер“. Управител и съсобственик на сръбско-българската корпорация за производство на полиграфическа техника. Председател на Института за приложна музеология - София. Заместник-председател на Сдружението на българските академични издателства. Владее английски, френски, руски, сърбохърватски и полски език. Цветанов го представи като човек с много видове дейности, но най – вече с основна дейност изкуство. Четиринадесета е Росица  Димитрова, от 2006 г. досега ръководи Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община В. Търново. Председател е на Постоянната комисия по труд и социална политика към НСОРБ. Медицински фелдшер, Магистър по специалностите „Социални дейности“ „Здравно осигурителни системи“, „Управление на европейски проекти“, „Мениджър“ и „Стопанско управление“. Завършила е Българското училище за политика "Димитър Паница".  На 15 – ста позиция е  Стефан Брънзелов,  Председател на Общински съвет – Златарица, магистър по финанси и банково дело, председател на общинската структура на ГЕРБ в Златарица. „Знаем колко е трудно в Златарица, но трябва да имаме политическо присъствие и да показваме, че с разум можем да сме добра алтернатива и добра перспектива там”, заяви Цветанов. На 16 – то място е  Георги Давидов, Доктор по педагогически науки, Ръководещ съдия в ранглистата на съдиите „А“ група към Българския футболен съюз, Главен експерт в Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община В. Търново
  „Искам да му благодаря за това, което прави за спорта. Трябва да има достъпност за спорт за всички деца, защото днес повече от всякога е необходимо да намерим правилните политики, за да отскубнем децата от наркотиците и алкохола. Със спорт и образование да ги накараме да станат достойни граждани”, категоричен е Цветанов.

На представянето присъстваха областният координатор на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и евродепутатът Ева Майдел и кметовете на ГЕРБ от областта.

Водачът  на листата Цветанов бе представен от Ева Майдел. „Когато сме изправени пред избор той никога не е лесен, но с водач като г-н Цветанов, сме доказвали, че обещанията, които  даваме ги изпълняваме. Доказали сме,  че можем да минаваме през трудни моменти и да показваме реални резултати. Имаме воля и експертен потенциал. Сега е време да надградим постигнатото”, каза Майдел. И благодари на Цветанов и ръководството на ГЕРБ, че винаги са подкрепяли потенциала  на младите хора и са им дали възможност да израснат.
 
Цветан Цветанов заяви, че Велико Търново е в сърцето му и е горд, че отново е водач на листата тук.