/ netinfo
Наш ангажимент е да подкрепяме развитието на Община Свищов. В настоящия програмен период 7,4 млрд. лева са осигурени, за да могат общините да кандидатстват за финансиране на проектите си.

Даниел Панов и кметове от цяла България призоваха програмата за саниране да продължи 

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с повече от 200 граждани на Свищов. Заедно с Цветанов на срещата с присъстваха великотърновският кмет и председател на НСОРБ Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и свищовският градоначалник Генчо Генчев.

Цветан Цветанов отбеляза, че България трябва да има своето решение какво да прави и след 2020 г., като подчерта, че усилията ни в момента са насочени към запазването на кохезионната политика.

Община Свищов е сред "отличниците" по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020

„Общините у нас се нуждаят от европейската солидарност. Когато се обсъждат политиките в новия програмен период, трябва да бъдем единни и като българи да отстояваме общите си интереси“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Фалшивите новини са голям проблем в момента. Много хора са наивни и им вярват“, каза един от присъстващите на срещата. Отговорът на фалшивите новини са срещите като тази, категоричен бе председателят на най-голямата парламентарна група.

„Ние, политиците, трябва да мислим като родители, защото в момента се създават условия за увеличаване на агресията. За съжаление, в голямата политика се наблюдава огромна конфронтация, която води до разделение в обществото“, каза още Цветанов.

Заместник министър разговаря с кметове за Програмата за развитие на селските райони

„Европейските средства преобразяват общините“, каза пред свищовската общественост великотърновският кмет Даниел Панов. „Това, което виждам че се случва в Свищов, е
плод на единомислие и сериозна работа. И това е един пример, който политиците от опозицията трябва да следват, вместо да използват езика на омразата“, препоръча Панов.

По думите му, Свищов показва как може да се работим с обединени сили, защото кметът е от БСП, а председателят на Общинския съвет е от ГЕРБ. „Нагоре не се върви, като се насажда омраза към другия, а като можеш да покажеш резултати от работата си“, категоричен бе кметът на Велико Търново.

Велико Търново домакинства Общото събрание на АОСТКИН

Пред присъстващите свои съграждани градоначалникът на Свищов Генчо Генчев сподели, че през годините общината е загубила много, но с подкрепата на народните представители и правителството общината върви напред.

Никога в населените места не са влизали толкова средства, според кмета. Генчо Генчев съобщи на съгражданите си, че благодарение на отпуснатите от правителството в края на миналата година над 2 млн. лева ще се ремонтират повече от 45 улици в града и ще се подновят водопроводни връзки.