Четири консорциума и една фирма искат да строят канализацията в Първомайци, обявяват победителя в понеделник
Четири консорциума и една фирма искат да строят канализацията в Първомайци, обявяват победителя в понеделник / Община Г. Оряховица

Четирите консорциума и една фирма, които участваха в процедурата за възлагане на обществена поръчка по изграждане канализацията и  доизграждане на водопровода в Първомайци, са допуснати до оценяване на ценовите  им оферти, съобщиха от комисията, която разглежда документацията. Председател на комисията е зам.- кметът на Община Г. Оряховица по „Устройство на територията и строителство" Деница Коева.

По критерия организационно-техническо решение за изпълнение Консорциум "Копаса Пътстрой" е набрал 25 т. По 27 т. са натрупали „Станилов - Гелак" и ДЗЗД „Хидрострой Пътни строежи", 30 т. има „Овъргаз Водоканалстрой". По този критерий най-много точки - 40, са дадени на „Каро Трейдинг" ООД.

И петте обединения получават по 10 т. за предложения срок на изпълнение - 18 месеца. Това е минималният срок, зададен от възложителя на обществената поръчка.

Прогнозната стойност на строително-монтажните дейности е 9 714 693 лв. без ДДС. Обществената поръчка бе обявена във връзка с проект, финансиран по Оперативна програма "Околна среда". Проектът предвижда доизграждане на водопроводна мрежа с обща дължина 6230 м полиетиленови тръби, както и изграждане на 42 678 м канализация със сградните отклонения и 16 057 м дренаж. С реализирането му ще бъдат водоснабдени общо 251 домакинства.

Очаква се спечелилият обществената поръчка да бъде обявен в понеделник.