/ netinfo
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е избрана за един от двайсетте най-влиятелни млади политици в класация на глобалната платформа за политика Аполитикъл (Apolitical). Ева Майдел е единственият българин в списъка със сто политици под 35-годишна възраст, който беше обявен на 28 ноември.
 
Ева Майдел: Работим за по-справедлива Европа

„Младите хора трябва да бъдат представени в политиката и да имат шанс да използват иновативните си идеи,
за да влияят положително на обществата ни. Класацията на Аполитикъл отчита, че ако имаш нужните умения и качества, можеш да променяш средата, в която живееш, без значение от възрастта ти.

Ева Майдел: България върви по план към еврозоната

Благодаря на политическа партия ГЕРБ, която вярва в потенциала на младите и им предоставя възможност да допринасят за политиките на местно, национално и европейско ниво“, заяви Ева Майдел по повод обявяването на списъка.
 
100-те компании, които променят Европа

Организацията Аполитикъл е глобална платформа за политика, използвана в над 140 държави. Целта ѝ е да свързва политици от различни краища на света, които да споделят опит и добри практики в сферата на публичните политики.

Освен българският евродепутат, в класацията попадат министри, членове на парламенти и местни власти като членовете на американския Конгрес Елис Стефаник и Александриа Кортез, най-младият кмет в историята на САЩ, Майкъл Тубс, първият носител на наградата на Блумбърг за отворени технологии Аманда Смит и други.