България на гражданите с онлайн референдум за енергийната политика
България на гражданите с онлайн референдум за енергийната политика / DarikNews.bg

Онлайн референдум за енергийната политика на България организира партията на Меглена Кунева "България на гражданите" на своята интернет страница. "Ти решаваш" е мотото на инициативата, която стартира на 12 октомври и ще продължи една седмица, съобщи във Велико Търново зам.-председателят на движението Петър Николов.

На интернет страницата www.grajdani.bg е активиран линк към въпросите на импровизирания референдум, където всеки български гражданин с избирателни права може да изрази своята позиция. Няколко са зададените въпроса, сред които какво е отношението ви към развитието на ядрената енергетика, кое трябва да бъде приоритет за България в областта на енергетиката, бихте ли участвали в национален референдум и по какви въпроси, ако България разполага със свободни 10 милиарда евро, за какво трябва да бъдат инвестирани и др.

Гласуването става чрез регистрация на сайта на "България на гражданите" и отнема не повече от 5 минути, обясни Николов. Онлайн допитването е активно до 11:59 ч. на 19 октомври (петък) и в него могат да участват всички български граждани, независимо от политическата им принадлежност.

„Стремим се към по-широко участие на хората в управлението. Вярваме, че така ще се гарантира прозрачност и адекватност на решенията", коментира Петър Николов.