Болницата в Свищов с най- много задължения към служителите си
Болницата в Свищов с най- много задължения към служителите си / Sofia Photo Agency
Болницата в Свищов с най- много задължения към служителите си
50394
Болницата в Свищов с най- много задължения към служителите си
  • Болницата в Свищов с най- много задължения към служителите си

676 нарушения на трудовото законодателство са констатирали инспекторите от Дирекция по труда В. Търново през януари, съобщи директорът и инж. Невена Стефанова.

През миналия месец са извършени общо 143 проверки, три пъти повече от планираните- 54. 416 са нарушенията на трудовите правоотношения, 259 на нормите регулиращи безопасността на труда и само едно на контрола по Закона за насърчаване на заетостта.

35 инспекции са провели специалистите, за да установят дали наложени предписания са изпълнени в срок. За проучване на искания и сигнали от работещи, работодатели и институции са извършени 14 проверки.

През януари са констатирани 81 нарушения свързани със заплащането на труда. Контролните органи са установили неизплатени заплати на обща стойност 377 396 лева. Най- голям длъжник на служителите си е болницата в Свищов, където не са плащали трудови възнаграждения от август миналата година насам.

През миналия месец са съставени 43 акта. Работодателите са започнали да обжалват в съда и необжалваеми актовете на стойност до 300 лева, допълни инж. Стефанова.

Чуйте повече за проверките от нея в звуковия файл.