Бизнесменът Александър Нанков създава нова футболна школа, Радия Дойчев ще тренира децата
Бизнесменът Александър Нанков създава нова футболна школа, Радия Дойчев ще тренира децата / Дарик нюз

Бизнесменът Александър Нанков създава нова Детско- юношеска школа във В. Търново, съобщи самият той. За треньор на малките футболисти е избрал опитния специалист Радия Дойчев, който вече набира малчугани, родени от 1998 до 2001 г. за оформяне на детски отбор и подготвителна група. Дойчев е бивш наставник на "Етър" в "А" група, на "Чумерна" /Елена/ във втория ешалон, ръководил е школата и представителния тим на ОФК "Сливен", както и много други отбори.

Заниманията ще се водят на възстановения стадион в Шемшево, където е базиран мъжкият тим на бизнесмена и общински съветник- "Алекс ОК", лидер в класирането на "Б" регионална група. Децата ще бъдат транспортирани до там с микробуси на фирмата на Александър Нанков, няма да плащат такси за обучението и ще бъдат осигурени с безплатни анцузи, топки, екипи, конуси и всичко необходимо за подготовката.

Сформирането на отбори при подрастващите е част от дългосрочен проект, който предвижда участие на клуба в първенството на Северозападната "В" група. Александър Нанков, който вози с автобусите безвъзмездно школата на "Етър-24", заяви, че няма да престане да подкрепя младите футболисти, защото са деца на В. Търново. В унисон с думите си във вторник той дари на школата 20 маркови футболни топки, които бяха приети от шефа и Сашо Ангелов и юношите старша възраст. "Г-н Нанков е човекът, който е изпълнил всеки ангажимент, който е поел, и сме му благодарни за помощта", коментира Сашо Ангелов. Той добави, че в школата са пристигнали и 55-тте топки, които бяха закупени с част от средствата, дарени от друг бизнесмен - Павел Петров. Така в момента отборите са подсигурени с топки, но проблемът с липсата на терени за подготовка остава.