Бивш шеф на Обреди- Горна Оряховица оглави ЛИДЕР в областта
Бивш шеф на Обреди- Горна Оряховица оглави ЛИДЕР в областта / Дарик нюз

Николай Арабаджиев е новият областен координатор на партия ЛИДЕР. Роденият през 1963 г. лясковчанин бе представен на пресконференция от предшественика си на поста Красимир Игнатов и от членовете на Националния изпълнителен комитет на партията Стойчо Василев и Веселина Бориславова.

Арабаджиев, който е назначен от централното ръководство на ЛИДЕР, е завършил висше икономическо образование в Стопанска академия в Свищов. Ръководил е банков клон в Горна Оряховица, работил е във винпромите в Лясковец и В. Търново. Областен председател е на Независимия национален съюз на офицерите в България. Името му нашумя в медиите през последните няколко месеца, след като бе освободен последователно от две работни места.

През септември миналата година сградата на Военния клуб в старата столица бе запечатана от Военна полиция и под наблюдението на Военна прокуратура - Плевен започна разследване по сигнали за финансови нарушения. В края на юни тази година стана ясно, че проверката е приключила и Военна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу Арабаджиев по чл. 201 от НК за присвояване на приходи.

По време на разследването Арабаджиев бе отстранен от длъжност, но малко след това е бил назначен за временен шеф на общинското предприятие "Обреди" в Горна Оряховица. Той се раздели и с тази си работа през юни, след като шофьор на катафалка, гробар и ритуалчик пуснаха жалби до прокуратурата в Горна Оряховица за двойно счетоводство, използване на гориво за частни коли и други незаконосъобразни действия на началника си.

На пресконференцията новият областен координатор не пожела да коментира последния си ръководен пост с мотива, че вече работи за ЛИДЕР. Той заяви, че до преди два месеца е бил редови член на ГЕРБ и сам е подал молбата си за напускане на партията. В ЛИДЕР е, защото му допадат идеите на партията за икономически патриотизъм, съживяване на икономиката, енергетиката, туризма и селското стопанство.

"Целта на моето назначение е заздравяване на сега съществуващите структури, обновяване и разширяване на дейността и привличане на нови членове и симпатизанти", коментира Арабаджиев. В началото на септември трябва да бъде готов новият офис на партията във В. Търново и да се проведе общинска конференция, която да избере общински председател. До края на януари 2013 г. ще бъдат изградени и партийните структури в другите общини в областта, добави той.