Безплатен тенис за търновските деца осигурява ТК Барс
Безплатен тенис за търновските деца осигурява ТК Барс / Дарик нюз, архив
Безплатен тенис за търновските деца осигурява ТК "Барс"
53570
Безплатен тенис за търновските деца осигурява ТК "Барс"
  • Безплатен тенис за търновските деца осигурява ТК "Барс"

Емил Могилков спечели първия за годината турнир по тенис на корт, организиран от ТК „Барс" във В. Търново. Миналогодишният победител в Националната лига във възрастта 45+ отново демонстрира добра форма и се справи на финала с Пламен Цанов със 7:2 гейма. Преди това Могилков елиминара на полуфинал Стоян Мирев, а Цанов надигра Ангел Петров. И двата мача приключиха при резултат 7:5 за победителите.

В турнира се включиха 18 тенисисти от Арбанаси, Габрово, Търговище, Бургас и В. Търново, а наградите бяха осигурени от „Болярка". В неделя е турнирът по двойки, съобщи президентът на „Барс"- Иван Русков. По решение на призьорите от надпреварата на сингъл паричните премии, които са заслужили, са отделени за изграждането на трети червен корт в комплекс „Юнак".

Девет хиляди лева собствени средства ще бъдат инвестирани в начинанието, ако Общината предостави базата за безсрочно ползване, информира още Иван Русков. Във връзка с намерението е изпратено писмо до кмета Даниел Панов. Сега действащият договор е валиден до 2014 година. Теренът, който искат да ползват, е отреден за футбол на малки врати и е разположен между двата корта.

Президентът на „Барс" подчерта, че през десетте години, в които стопанисва базата не е получил нито стотинка от Община В. Търново и всички вложени средства и труд са на членове на клуба. В момента те са 35 души, трима са картотекираните състезатели. Обучават се и деца до 12-годишна възраст. Сред тях най- предни позиции в ранглистата заемат Мартин и Велизар Илиеви, като първият е 15- ти в България до 12 години.

Иван Русков добави, че от 1 до 7 юни и през същия период на юли великотърновските деца ще играят безплатно тенис на кортовете под надзора на треньор с ракети и топки, осигурени от клуба. От 1 юни до 15 септември учениците също могат да използват спортната база безплатно през работните дни между 12,00 и 14,00 часа, но ще ползват свои ракети и топки.

Повече за безплатния тенис и за инвестиционните намерения на клуба чуйте в прикачения файл от Иван Русков.