Арбанаси се побратимява с Хоинохори
Арбанаси се побратимява с Хоинохори / netinfo
Предложение за споразумителен протокол бе подписан между село Арбанаси и гръцкото село Хоинохори, община Серес. Двете селища ще осъществят туристически обмен, размяна на етнографски и фотографски експозиции, както и съвместно кандидатстване по оперативни програми с донорство на европейските общности.
Хоинохори се намира на 12 километра от град Серес – побратимен на Велико Търново от 15 години. Това е едно от най-старите села в региона - с население от около 300 души. Амбицията на селището е да се превърне в туристически център на община Серес.
Представители на град Серес ще се включат в международната борса „Културен туризъм”, на която Велико Търново е домакин през пролетта. Гръцки рупи ще участват във фестивалните прояви през летния сезон, сред които е и Първият международен фестивал за ортодоксална музика.
„В община Серес работим по европрограми за обществени дейности, за гърци, които не живеят в родината си, за занаяти, както и по програми в областта на туризма и спорта. Но колкото по-голямо е участието на общината в тях, толкова по-голям е шансът за успех, коментира Гунас Георгиос – общински съветник на Серес. Повече, чуйте в прикачения файл.