Академик, Локомотив и ФК Самоводене домакини на старта на Северозапад
Академик, Локомотив и ФК Самоводене домакини на старта на Северозапад / Дарик нюз
"Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад
30841
"Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад
"Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад
"Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад
  • "Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад
  • "Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад
  • "Академик", "Локомотив" и ФК "Самоводене" домакини на старта на Северозапад

 

Трите отбора от нашата област, които останаха в Северозападната „В" група, ще са домакини в първия кръг от новото първенство, стартиращо на 15 август, реши изтегления в Зоналния съвет на БФС жребии. „Академик" приема в Свищов- „Ботев" (Козлодуй), „Локомотив" в Горна Оряховица- „Балкан" (Белоградчик), а ФК „Самоводене" изпадналия от „А" група и останал без лиценз за професионалния футбол „Локомотив" (Мездра). Не е изключено тази среща да се играе на стадион „Ивайло" във В. Търново, ако не приключи до тогава ремонтът на стадиона в едноименното село. Много вероятно е до тогава самоводския клуб да има и ново име, тъй като предстои пререгистрация.Преди тегленето на жребия председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов изрази разочарованието си, че особено през пролетта изминалото първенство не е протекло нормално. Той заяви, че проблеми с финансирането са довели до спад в представянето на няколко от водещите отбори, а също така са се появили и индикации за нечестна игра в редица срещи. Според него предишната спортно- състезателна година е била изключително лоша.От казаното от Георги Велинов стана ясно, че „Балкан" (Белоградчик) и „Торпедо" (Борован) трябва сериозно да подобрят състоянието на терените си. Зоналният шеф отправи много остри критики към представителят на „Гигант" /Белене/, заради информациите, че футболистите на този клуб са изнудвали противниците си да ги финансират и при отказ са се хвърляли здраво срещу тях. Горнооряховското „Локо" пък бе разкритикувано, че е стимулира финансово отбори за да победят съперниците им в челото, практика която вече става наказуема в нашия футбол. „Това бяха хвърлени на вятъра пари", каза Г. Велинов, който е сигурен че през предстоящият сезон няма да има отказали се отбори.

Чуйте още от него в първия звуков файл.

 На срещата в старата столица присъстваха директорът на „Първенства и турнири" към БФС Антон Попов и президентът на Аматьорската лига Румен Вълков. Оказа се, че първият е роден през 1957 г. в Горна Оряховица и е живял е в града до първи клас. Антон Попов е внук на адвоката на банкера Атанас Буров- Михаил Бошнаков. Той информира клубовете, че по време на срещите ще могат да разчитат за охрана на лицензирани фирми, но полицейски патрули ще са в районите около стадионите по договорка с МВР и в случай на нужда ще се намесват. "Търсете съдействие от общините, създавайте си лобита там, защото футбола има и социална функция!", посъветва клубните шефове Антон Попов.

 Чуйте го във втория звуков файл.

 Румен Вълков съобщи, че участниците в Трета дивизия вече са задължени да се включат в турнира за купата на Аматьорската лига. До сега това бе по- желание. Разходите им след четвъртфиналната фаза ще бъдат поети от Лигата, а победителят ще вземе 10 000 лева. Съдийските такси, както и тези за картотекиране остават непроменени, завишени са само глобите за некоректно поведение от страна на ръководители, треньори и футболисти към съперници или длъжностни лица.

 Накъде върви аматьорския футбол у нас, чуйте от Румен Вълков в третия звуков файл.

Ето всички мачове от първия кръг на 15 август от 18 часа:

Гигант (Белене) - Спартак 1919 (Плевен), Ситомир (Никопол) - Локомотив (Дряново), Академик (Свищов)- Ботев (Козлодуй), ФК Самоводене (Самоводене) - Локомотив (Мездра), Янтра- 2000 (Габрово) - Ботев (Димово), Локомотив (Горна Оряховица)- Балкан (Белоградчик)
Бдин (Видин) - Трявна (Трявна), Левски 2007 (Левски) - Торпедо 2004 (Борован).