6 024  лева събра благотворителният концерт „Вярвам в теб!“
6 024 лева събра благотворителният концерт „Вярвам в теб!“ / Сдружение Азбукари

Хиляди приятели и съмишленици на „Сдружение Азбукари“ изпълниха зала 1 на Националния дворец на културата на 19 март. Поводът беше организираният от „Сдружение Азбукари“ благотворителен концерт за набиране на средства за изграждане на детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново. Концертът беше открит от детска вокална група „Щурче“, които изпяха химна на сдружението „Вярвам в теб!“. Любимецът на публиката Веселин Маринов изпълни някои от своите най-големи хитове.   Професор Илия Илиев и син, Искрен Пецов, група „Конкурент”, Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Маги Джанаварова, Ники Манолов, Ева, танцова формация „Танцувам не по-различно от теб", училище за певци „D Stars", Стефани Борисова, Кристиана Асенова, Галияна, Иво Танев и а ктьорът Славчо Пеев вдигнаха на крака публиката в името на децата с увреждания. Събитието завърши с прекрасното изпълнение на част от спектакъла „Еньовден“ на трупата на Нешка Робева.
Точно 6 024 лв. са събраните средства от благотворителният концерт.   От „Сдружение Азбукари“ специално благодарят на г-жа Цвети   Иванова, която направи дарение след  концерта.
„В 21 век е неуместно да говорим за неуредена достъпност на градската среда в страната. Това е видимо с невъоръжено око. Всеки един от нас трябва да се постави на мястото на човек с проблем, за да осъзнае колко е трудно да стигаш до крайна точка, пътят до която е осеян с барикади и препятствия. Питаме ли се колко е невъзможно човек в инвалидна количка да изкачи на колела стълбището пред сградата на Съдебната палата. Колко е болезнено да разбереш, че има родители, чийто деца никога не са изживявали удоволствието да се зарадват на люлка или на въртележка..., защото никой не им е създал условия за това. Защото някой погрешно си е внушил, че хората с увреждания не са на дневен ред“ - заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. Тя допълни, че се надява обществото да се активизира и средствата, необходими за създаването на детския кът, да бъдат събрани скоро. Националната кампания припокрива всички европейски принципи за достъпност, възможност и социална солидарност. От организацията се надяват и 500-те деца с увреждания във Велико Търново да могат да играят заедно със своите връстници на новата площадка.
Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ продължава. „Сдружение Азбукари” призовава всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива. Помощ може да бъде оказана със sms с текст DMS 123 на номер 17 777 или чрез банковата сметка BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF