5,7 млн. лв. получи Община Павликени за подобрения в спортната база
5,7 млн. лв. получи Община Павликени за подобрения в спортната база / Община Павликени

5 776 000 лева получава Община Павликени за подобрения на спортната си база. Средствата са по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321, и бяха одобрени от ДФ „Земеделие". С парите ще се изградят покрит плувен басейн, два тенис корта с осветление, игрище за мини футбол с размери 22 на 44 м. Ще се извърши реконструкция и рехабилитация на градския стадион, на който ще бъдат монтирани 3000 нови седалки,  изградени съблекални и  спортно общежитие.

Четири населени места в общината също ще имат придобивки. В Бяла черква, Недан, Карайсен и Върбовка ще бъдат отворени площадки с фитнес уреди на открито. Сред тях са успоредки, висилки, крос-тренажори, дъски за сърфиране, уреди за гъвкавост на краката, масажори за гръб и кръст, колелото на Тачи и уред тип „Ездач".

В Недан се предвижда още ремонт на детската площадка и монтирането на пързалка, катерушки и две беседки.

В края на октомври кметът на Павликени инж. Емануил Манолов подписа договор с ДФ „Земеделие" за финансиране от ПРСР на проект за изграждане на 4 социални центъра за деца - два центъра за настаняване от семеен тип, едно защитено жилище и център за социална рехабилитация и интеграция. Финансирането в размер 1 548 414 лв. отново е по мярка 321.