517 договора сключени с РЗОК за 2012 г.
517 договора сключени с РЗОК за 2012 г. / Ръководството на РЗОК - В. Търново направи отчет на робатата си, снимка: DarikNews.bg

517 договора е сключила до момента Районната здравноосигурителна каса във Велико Търново за работа по Национален рамков договор - 2012. До няколко дни предстои подписването на още три договора с лечебни заведения за болнична помощ. Това са  рехабилитационната болница във Вонеща вода и хосписът в Елена, които за първи път ще работят по договр с касата, и белодробната болница "Д-р Трейман".

В първичната извънболнична помощ са сключени 122 договора, от които 105 индивидуални и 17 групови практики с 45 изпълнители. За оказване на специализирана извънболнична помощ през настоящата година са подписани 132 договора, сред които 22 медицински центъра, три ДКЦ-та и една групова практика.

169 са договорите с изпълнители на дентална помощ и 22 със самостоятелни медико-диагностични лаборатории. В болничната помощ РЗОК е сключила 10 договора с лечебни заведения по общо 535 клинични пътеки. По най-много пътеки тази година ще работи Областната болница "Д-р Стефан Черкезов" - 205, като 15 от тях са нови за лечение в областта на  инвазивната кардиология и ревматология. Горнооряховската болницата "Св. Иван Рилски" ще работи по 132 клинични пътеки, болницата в Павликени - 70, а тази в Свищов - 62.

Договор за едва три клинични пътеки е сключила болницата в Елена, две са за физиотерапевтично лечение и една педиатрична. Кардиологичната болница във Велико Търново ще лекува пациенти по 19 пътеки, комплексният онкологичен център - по 35. Договорът на кожния център е за пет клинични пътеки, а на Център "Визус" - за две. Толкова са пътеките, по които ще работи тази година и специализираната болница за рехабилитация в Овча могила. 

59 аптеки в областта работят към днешна дата по договор с РЗОК- В. Търново. 28 са в община Велико Търново, 13 - в община Горна Оряховица, пет в Павликени, по три в Свищов и Елена, по две аптеки има в Лясковец, П. Тръмбеш и Стражица и само една в Златарица. В община Сухиндол няма нито една аптека, работеща по договор с касата.