/ ThinkStock/Getty Images
368 души поискаха от Община Горна Оряховица да ремонтира улиците пред домовете им. Подписката от тяхно име внесе в общинска администрация общинският съветник от БСП  инж. Павлинка Николова.

Да бъдат включени за финансиране от Бюджет 2018  на Общината следните обекти: ул.“П. Р. Славейков“  в участъка от ул.“П. Цвикев“ до пресечката с ул.“Хр. Смирненски“. Спешно да се ремонтира ул. “Македония“. Особено тревожно е състоянието на тази улица  около канала  в отсечката от РПУ до хлебозавод „Славянка“.

От ремонт се нуждае и ул. “Пенчо П. Славейков“, по която ежедневно има човекопоток към зоната за отдих на града ни  към м. “Чуруковец“ и х. “Божур. Да се реновират още улиците: ул. “Марица“ и ул. “Мано Тодоров“, за която е нужно  и обновяване на хоризонталната маркировка ,както  и довършване   на тротоарна настилка  в  участъка около Спортния комплекс на града.

„Това е само малка част от пътната инфраструктура на нашата Община, която се нуждае спешно от обновяване. Наред с големите, амбициозни проекти, ,трябва да се обърне внимание и на малките улици, които ежедневно ни създават проблеми.

Наложително е да се започне от някъде! Така всеки обикновен човек от общината и редовен данъкоплатец ще  почувства своята значимост, както и загрижеността на местната власт към ежедневните му проблеми“, казва инж.Павлинка Николова.

Петте улици бяха едно от предложенията на общинските съветници от БСП за включване в капиталовата програма на Община Горна Оряховица. Тогава мнозинството отхвърли предложението.