27 студенти и докторанти участваха в научна сесия на Педагогическия факултет на ВТУ
27 студенти и докторанти участваха в научна сесия на Педагогическия факултет на ВТУ / ВТУ

Деветата студентска научна сесия с международно участие „Моят университет, моята специалност - бъдеще и кариера", проведе на 28 май Педагогическият факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Научният форум бе част от програмата, посветена на 50-годишнината  на Великотърновския университет.

Деканът на Педагогическия факултет доц. Розалия Кузманова-Карталова откри студентската сесия.

„Горда съм да видя младите си колеги, мислещи творчески личности, в тази пълна зала. Това ми дава надежда, че академизмът и младежкият заряд ще поставят на заслуженото му високо място и ще докажат, че образованието е основен стълб на икономиката и двигател за развитието на обществото", каза тя.

27 бакалаври, магистри, докторанти и възпитаници на ВТУ демонстрираха  изследователски умения чрез доклади, презентации и постери по време на форума. Сред участниците отново имаше студенти от Университета в Орада /Румъния/. За първи път свои разработки представиха бакалаври от Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ „Св. Климент Охридски".

Изследователските разработки бяха оценявани в пет категории, като журито отличи:  Йоанна Цанева за теоретична значимост на научната разработка; Йоана Петрова за експериментална разработка; Венислава Панайотова за приложимост на научната разработка; Мартин Стойчевски, за презентация на научната разработка; Йоанна Славчева и Теодора Димитрова за социално- значим проблем.

Почетна грамота получиха Мелиха Чобанова и Виктория Джамбазова от СУ „Св. Климент Охридски".

Наградата на декана на Педагогическия факултет спечели Цветина Минева, специалност „Педагогика на обучението по музика, 4 курс.

С наградата на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" беше удостоена Марияна Колева - възпитаник на ВТУ, докторант към катедра „Предучилищна педагогика", научна специалност „Теория на възпитанието и дидактика (Предучилищна педагогика)".