1,5 млн. лв. влагат в сградата на Европейския информационен център
1,5 млн. лв. влагат в сградата на Европейския информационен център / DarikNews.bg

40 000 лева залага в Инвестиционната програма за 2012 г. Община В. Търново за ремонт на покрива над театралния салон в сградата на Общински детски комплекс. Строителните дейности ще започнат веднага след приемане на програмата от Местния парламент, при благоприятни атмосферни условия, информират от администрацията.

Ремонтът е повече от наложителен, след като със заповед на кмета Даниел Панов залата, в която репетира ДЮФА "Българче" бе затворена. Причината е сериозен теч от покрива върху електрическото табло, което създава предпоставки за инциденти. В момента танцьорите от фолклорния ансамбъл репетират в коридора на сградата, заради липса на друга възможност. Служители на Общината продължават огледа на сградата и е възможно сумата за ремонт на покрива да бъде увеличена.

От 1 февруари в сградата на ОДК, в която е разположен Европейския информационен център, започва изпълнение на проект "Инвестиция в ранното детство- гаранция за благосъстоянието на децата и семействата в Община Велико Търново", съобщават още от администрацията.

Общата стойност на инвестицията е 1 049 524, 34 лв., от които 418 291, 56 лв. са предвидени за строително - ремонтни дейности на покривната конструкция на част от сградата и за обособяване на Областен център за деца и семейства. Средствата са осигурени от Международна банка за възстановяване е развитие и Министерство на труда и социалната политика.

По Оперативна програма „Техническа помощ" 2007 с 399 351 лв. в сградата ще бъде изграден Областен информационен център. Предвидено е и осигуряване на достъпна среда- тротоар (рампа) с дължина около 70 метра.