Запорираха имущество на  двама бизнесмени за близо 1 млн.
Запорираха имущество на двама бизнесмени за близо 1 млн. / netinfo
Варненският окръжен съд наложи възбрана върху имуществото на варненец и провадиец за близо 900 000 лева. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност установи, че те са придобити незаконно.

Възбраната обхваща бар-клуб в централната част на Варна с дворно място и право на строеж за общо 412 000 лева, собственост на Х. И. от Провадия. Съдът наложи запор и върхи 6 от лимузините на провадиеца-"Мазда", Форд - Пробе", "Мерцедес" и три “БМВ”-та.

Установено е, че за последните 6 години Х.И. е декларирал официален доход от близо 8 000 лева, а общият му осигурителен доход за това време е в размер на 450 лв.

Срещу него е образувано наказателно дело за вещно укривателство в големи размери. За това деяние Законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор и глоба от 1000 до 3000 лв.

С второ свое определение Окръжният съд запорира снек-бар в идеалния център на Варна, оценен на над 396 000 лева, лек автомобил “Волво” и 4 от банковите сметки на известния фалшификатор на кредитни карти Илиян Петров. При проверка, извършена от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е установено, че за последните 9 години той е декларирал 452 лева доходи, а съвкупността от придобитото за този период имущество възлиза на над 408 00 лв.

Определенията на съда подлежат на незабавно изпълнение.