Започва ударно кърпене на дупки със студена смес
Започва ударно кърпене на дупки със студена смес / DarikNews.bg, архив

От утре ще започне ударно запълване със студена смес на дупките, които се отвориха по варненските улици след снеговалежите. Това съобщи пред Дарик Петър Гърбузов – шеф на  Дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустройство“. Изготвен е списък с най-критичните пътни участъци. Сред тях са Аспаруховият мост, ул. „Вяра“, част от бул. „Левски“, ул. „Генерал Колев“.

Дупките ще бъдат закърпени със студена смес, тъй като метеорологичните условия не позволяват да бъдат запълвани с топла, обясни Гърбузов.

Улица „Студентска“, „Цар Борис III” във „Виница“, булевардите „Ян Палах“, „Левски“ и „Трети март“, както и шест нови паркинга, са сред обектите, които са включени в Капиталовата програма на общината за тази година, която съветниците от комисията по благоустройство приеха на свое заседание.

Напрежение възникна, когато техният колега Янко Станев поиска в програмата да бъде включена рехабилитация на ул. „Букет“ на стойност 100 хил. лв. На предложението остро възрази Христо Атанасов, който заяви, че то се внася безпринципно и би довело до последващи опити да се вкарват и още обекти във вече изготвената Капиталова програма.

След дебати членовете на комисията приеха предложението на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов администрацията да изготви анализ, след който да се прецени дали улицата да бъде част от програмата.

Съветниците приеха и план – сметка „Чистота“ за тази година в размер на 32,7 млн. лв.