/ снимка: Фейсбук
Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който ще се проведе 8 юни в Летния театър във Варна. Събитието се организира за трети път и ще протече под патронажа на кмета на града г-н Иван Портних.

Организатори са Фолклорна музикално-танцова компания „Варна“, Фолклорен ансамбъл „Варна“ и Двореца на културата и спорта.Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

Записването за участие във фестивала вече е в ход и ще продължи до 6 юни. Форумът е насочен към любителски клубове, школи и танцови състави, занимаващи се с български народни танци.

Категориите са три : Клубове и школи; Танцови състави за деца до 14-годишна  възраст; Танцови състави за младежи и възрастни. Регламентът позволява във феста да вземат участие и състави от чужбина. Записването се осъществява по интернет на адрес http://megdanvarna.com.

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури. В състава му са Димитър Манов-дългогодишен хореограф на ансамбъл при ГУСВ и ансамбъл „Аура“-София, Емил Генов - Главен художествен ръководител на ансамбъл „Зорница“-София, Марио Егов - Главен художествен ръководител на ансамбъл „Странджа“-Бургас.

Началото е в 10:00 часа, на 8 юни.