/ live.varna.bg
Десетки варненци се включиха в поклонението по повод 146 години от гибелта на Васил Левски. В 10.00 часа венци и цветя бяха поднесени пред барелефа на Апостола на бул. „Осми Приморски полк“.  Час по-късно започна общоградското поклонение с военен ритуал пред паметника на Левски  в Морската градина.

live.varna.bg

live.varna.bg

Заупокойна молитва бе отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, Генералния консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул на Франция и Германия, почетният-генерален консул и Чехия, районни кметове, представители на ОД на МВР – Варна, на парламентарно представени партии и неправителствени организации.  

live.varna.bg

Всички присъстващи сведоха глави в едноминутно мълчание в знак на почит към делото на Васил Левски. Церемонията завърши с тържествен марш на представителни части на Военноморските сили.

live.varna.bg

live.varna.bg

live.varna.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК