/ / Thinkstock/Getty Images
По-голям процент от участниците  в проучването са жени

735 родители на деца, приети в детския ясли на територията на община Варна, се включиха в анкета, с цел проучване на нагласите за видеонаблюдение. Анкетата бе организирана от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В отговор на първия въпрос: „Как оценявате взаимодействието между Вас и и екипа на яслената група в детската ясла – при прием на детето“ - 95% са отговорили  „удовлетворява ме“; 4% - „частично ме удовлетворява“ и 1% - „не ме удовлетворява“.  На втория въпрос „Според Вас екипът на яслената група проявяват ли индивидуален подход и разбиране към нуждите на Вашето дете?“ -  85% отговарят с „да“; 2% - „Не“, и 13%  -  „не мога да преценя“. 


Монтират паник бутони в детска градина след нападение на родител

На третото запитване родителите е трябвало да подредят по степен на важност характеристиките на възпитателната среда в детската ясла. Резултатите са следните: На първо място по значимост според тях е „екипът на яслената група да проявява индивидуален подход и разбиране към потребностите и характера на детето“; 

На второ място по важност родителите са поставили: „Взаимодействие между екипа на яслената група и всички родители“; На трето място е: „Професионална помощ при решаване на проблеми, свързани с възпитанието и отглеждането на децата“;

Брутално отношение в детска градина „Брезичка“. Спретнаха същински трилър със скандално видео (СНИМКИ)

Следва „Осъществяване на строго сутрешно медицинско наблюдение при приема на децата“; На последните места са отговорите „Осигуряване на безопасна среда за отглеждане, възпитание и обучение на децата“ и „Осигуряване на добра и съвременна материално-техническа база“. 

На въпроса: „Моля да изразите Вашето мнение, относно необходимостта от въвеждане на видеонаблюдение в яслените групи“ - 55% от анкетираните са съгласни с поставянето на видеонаблюдение; 25% са против; 19%  - не могат да преценят и 1% не са отговорили.

Проверяват сигнал за грубо отношение към деца в плевенска градина

На запитването „Наблюдава ли се промяна в емоционалното поведение на Вашето дете“ – 83% от анкетираните родители са отговорили -  „Да, положителна промяна“; 9% - „Няма промяна“; 1% са отговорили, че промяната е отрицателна, 3% не са отговорили, а 4% са посочили друг отговор.

По-голям процент от участниците  в проучването – 77%, са от женски пол, като 63 % са на възраст между 25 – 30 години, а  30% са между 36-45 години, съобщиха от дирекция "Здравеопазване".