/ Дарик Варна, архив

Продължава втората за годината обработка против кърлежи на терени с обществено значение на територията на община Варна, съобщи Антоанета Тончева, директор на ОП „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“. 

Напръскаха срещу кърлежи всички градинки в центъра на Варна

В периода от 10 до 28 юни повторно ще бъдат обработени дворовете на детските ясли и градини. Всички третирания ще се провеждат в предиобедните часове, като дворовете на детските и учебни заведения ще се обработват след предварително уведомяване на директор или друго отговорно лице.

Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели. В периода от 13 до 25 май за втори път против кърлежи са обработени парковете - Морска градина, Аспарухово, Младост, Възраждане, Владиславово и парк „Елин Пелин", заяви Антоaнета Тончева. 

Дезинсекцията против комари в големите паркове ще се извършва през ранните утринни или късните вечерни часове, при подходящи климатични условия и ще се проведе в периода от 6 до 14 юни.