/ DarikNews.bg, архив
На 15 автомобила в различни варненски квартали вчера са поставени стикери с предписания за преместване, информират от „Общински паркинги и синя зона“. Общинското предприятие отговаря за репатрирането на излезли от употреба моторни превозни средства.

Три от колите са без регистрационни табели, 9 са с варненска регистрация, а по една - с шуменски, хасковски и софийски номера. 

varna.bg

Съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Варна, собствениците на коли с поставен предупредителен стикер имат срок от 14 дни, за да освободят заеманото място - общинска собственост, като преместят излезлият от употреба автомобил в имот частна собственост. 

При неспазване на посочения срок, колата ще бъде принудително преместена с техническо средство тип “Паяк“ на специализирания паркинг под Аспарухов мост. Сумата за възстановяване на разходите, направени по преместването, са за сметка на собственика на автомобила.

Разчистването на трошки от варненските улици продължава

От вчера влезe в сила решение на Общински съвет-Варна, според което по време на действие по репатриране на превозно средство от представители на „Паргинги и синя зона“ и при явяване на водача на репатрираното возило, той ще заплаща на място такса. Досега в подобна ситуация автомобилът е бил освобождаван, а шофьорът не е заплащал такса. Мотивът за въвеждането й е покриване на разходите на предприятието по извършената дейност, заяви Младен Иванов, управител на ОП „Паркинги и синя зона“.
 
Репатриране на неправилно паркирано ППС ще се заплаща от 45 до 55 лева според квартала, а при явяване на водача на репатрираното возило на място, ще се заплащат от 30 до 40 лева, пак според локацията. По-високата цена ще се плаща в крайните квартали „Владиславово” и „Виница”, в кв. „Бриз” и всички селищни образувания

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК