/ live.varna.bg
Националната стратегия за младежта 2020 бе представена днес във Варна от Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта. Събитието се проведе в Юнашкия салон и събра представители на младежки организации, студентски и ученически съвети, които се запознаха с  реализираните дейности до момента и с предстоящи събития. 

Представиха Националната стратегия за младежта 2020 във Варна
live.varna.bg

Срещата откри кметът Иван Портних: „Като град, който бе Европейска младежка столица през 2017 г., имаме и опита, и самочувствието да споделим добри практики в сферата на младежките политики и в спорта, защото тази година сме носители и на титлата Европейски град на спорта.

Вярвам, че всяка организация може да представи свой опит и интересни идеи, които да бъдат полезни и на национално ниво“, каза кметът. Той припомни, че т. г. в бюджета на Община Варна са заложени над 800 000 лв. в подкрепа на различни младежки проекти, като приоритетни за 2019 г. ще бъдат теми, свързани с опазване на околната среда и за развитие на младежкото предприемачество.

Представиха Националната стратегия за младежта 2020 във Варна
live.varna.bg

„Успоредно с това работим за развитие на инфраструктурата, която е свързана с активния живот на младите хора – обновихме Младежкия дом, ще изградим 3 нови спортни комплекса, нови спортни площадки в училищата“, каза още кметът.

„Благодаря на Община Варна за активната работа с младите хора. Очакваме днес много идеи, тъй като градът е с изградени и амбициозни младежки организации, с изключително добри постижения в сферата на младежките политики“, заяви Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта.

Срещата продължи с презентация на стратегията и с дискусия, в която се включиха Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" и Кристиан Димитров, директор на дирекция "Спорт". 

Представиха Националната стратегия за младежта 2020 във Варна
live.varna.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК