Община Варна купува още два буса за хора с увреждания
Община Варна купува още два буса за хора с увреждания / live.varna.bg
Още два буса, пригодени за хора с увреждания, купува Община Варна. В момента върви процедура по доставката им, след което предстои да бъдат оборудвани. Така общинският автопарк, който могат да ползват хората със специални нужди, ще предлага общо 8 превозни средства. В момента наличните 6 буса се ползват много активно от около 2000 души. Това обяви кметът Иван Портних на тържество, по време на което бяха наградени активисти от Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция на хората с увреждания. В него участват представители на 31 неправителствени организации.

За активната им работа бяха отличени д-р Радко Радев  –  председател на  Дружество на инвалидите - Варна; Обретен Михов  –  представител на Съюз на инвалидите в България в община Варна; Елка Кръстева - председател на Асоциация „Човешки права - стъпка по стъпка“; д-р Йорданка Ненчева  –  председател на УС  на Асоциация „Да съхраним жената“; Мария Чанкова  –  член на УС на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения. 

Община Варна купува още два буса за хора с увреждания
live.varna.bg

"Благодаря на всички за доброто сътрудничество. Това е изключително важно партньорство за нас. Много са предизвикателствата, пред които сме изправени, но съм убеден, че когато гледаме в една посока и работим заедно, ще дойдат и добрите резултати“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна продължава да развива социалната програма. През следващата година започва изграждане на нов Център за лица с увреждания, включително с множествени увреждания, с капацитет от 90 места. За целта в Аспарухово ще бъдат ремонтирани две помещения. Новата социална услуга ще бъде в подкрепа и на семействата на хората с увреждания, тъй като ще осигурява възможност и за нощувка за хората със специални потребности.
Община Варна купува още два буса за хора с увреждания
live.varna.bg

„Искам от мое име и от името на Обществения съвет да благодаря на кмета, че намира време и има желание да ни помага. Ние искаме всичко и сега, веднага, но не винаги се получава така. Затова нека с упоритост и инат неща да стават по-добре“, каза д-р Радко Радев. Благодарност към организациите отправи и Коста Базитов, зам.-кмет на общината. Веднага след награждаването  бе направен отчет за свършеното през годината и предложения за работа на съвета през 2019 г.