/ live.varna.bg

Международният форум „Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“ събира във Варна над 200 представители на институции. Събитието ще се проведе на 13 юни от 13.30 часа в курорта "Златни пясъци" и ще обедини държавни институции и общини, ангажирани със социални дейности и услуги,  доставчици, неправителствени организации, работодатели и университети от цялата страна. 

Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното сдружение на общините в Република България, Националния алианс за социална отговорност и Община Варна.
Повод за форума е 10-годишното активно и резултатно европейско и национално партньорство в областта на социалните услуги и заетостта.  Програмата  включва връчване на юбилейни национални награди.

Очаква се участие да вземат зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България  Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Мая Василева, областният управител на Варненска област Стоян Пасев, кметът на Община Варна  Иван Портних, председателят на НАСО  Георги Георгиев, представители на централни и регионални институции от социалната сфера.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК