/ Дарик Варна
Забраняват от утре влизането на коли на крайбрежната алея 
От 15 май ще бъде ограничено влизането с автомобили на крайбрежната алея "Капитан Георги Георгиев" - в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс "Приморски". Това става ясно от заповед на кмета на Варна Иван Портних, която ще е в сила до 15 септември.  

В следващите 4 месеца контрол на достъпа на МПС на алеята ще се осъществява от КПП-та. Пропускателният режим ще се обслужва денонощно от  група „Общинска полиция” при Областната дирекция на МВР. 

Зареждането на заведенията, разположени край морето, ще се извършва от 5.00 до 8.00 часа. Това ще става само от КПП-то на Рибарски плаж. 
Автомобили, обслужващи спортни и културни мероприятие на алеята, ще се допускат при условие, че събитията са съгласувани с Община Варна. 

За обезпечаване дейността на територията, Общината предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Те ще важат само в интервала 23.00 - 5.00 часа през КПП-то на Рибарски плаж. 

С кметската заповед се определя и маршрутът на автовлакче, което ще се движи от кръговото на Морска гара по ул.”Вълноломна” и алея "Капитан Георги Георгиев"до четвърта буна и обратно.

Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за обществения ред на Община Варна и др., се посочва още в кметското разпореждане. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК