Закопчаха няколко джебчии във Варна
Закопчаха няколко джебчии във Варна / netinfo
Варненски полицаи разкриха няколко извършители на джебчийски кражби, съобщават от ОДП - Варна.

Единият е М. Ас., на 25 г., от Поморие, известен с прозвището Памела. Той е уличен в извършена на 10 април джебчийска кражба в района на Катедралния храм около 22,30 ч. Памела задигнал от джоба на минувач портмоне, в което е имало пари и лични документи. Уличеният е осъждан и не работи. Той е бил задържан дни по-рано за подобно престъпление на същото място.

Другата джебчийка, задържана от варненски полицаи, е от Игнатиево. Т. Ел. е откраднала от румънска гражданка портмоне с лични документи, 400 лв. и 200 евро. Престъплението е извършено на 5 април на територията на Първо РПУ.

За още един заловен джебчия съобщават от полицията. Ал. Б., на 20 години, от Варна, откраднал на 10 април от частен дом на ул. „Дунав” портмоне с 400 лв. и документи за самоличност. За случая сигнализирал британски гражданин с постоянно местоживеене във Варна, който бил приятел на потърпевшия. Извършителят е задържан за 24 часа.

Две осмокласнички също са уличени в кражба. Девойките гостували на своя съученичка в дома й на ул. “Подполковник Калитин” 18. След това 15-годишната потърпевша установила, че липсват 5 златни пръстена, комплект обеци, златна плочка и сребърни бижута. Момичето се оплакало в Първо РПУ на 9 април и малолетните джебчийки били разкрити.