/ iStock/Getty Images
Трима души са задържани за срок до 72 часа за грабеж, придружен с убийството на чужд гражданин, съобщиха от прокуратурата във Варна. 

Сред задържаните е и 21-годишна жена, занимаваща се с проституция. Другите двама са мъже на 34 и 43 години. И тримата задържани са от Русе.

От държавното обвинение допълват, че на 8 август тази година тялото на 35-годишен австриец е намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

Спипаха двама ало апаши - мъж на 41 години и момиче на 15 години (СНИМКИ)


От вещите на починалия липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът на австрийския гражданин са открити в заложна къща във Варна, където са оставени от задържаните мъже.

При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление са намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, придружен с убийство, те са били установени да държат наркотични вещества и електронна везна. 

Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел.

Предстои привличането им като обвиняеми и за държане с цел разпространение на високорисковите наркотични вещества. 

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане най-тежките мерки за процесуална принуда - "задържане под стража", спрямо тримата обвиняеми.