Задържаха 11 души при спецакция във Варна, трима са разпространявали кокаин
Задържаха 11 души при спецакция във Варна, трима са разпространявали кокаин / netinfo

Специализирана полицейска операция за разпространение на наркотици и проституция се проведе във Варна в нощта срещу  15 октомври.

Задържани са 11 души, намерени са различни количества наркотични вещества, съобщават от полицията

По време на специализирана полицейска операция на територията на Варна, реализирана съвместно от служители на отдел „Криминална полиция” и териториалното звено на ГД „Борба с организираната престъпност” при ОДМВР - Варна , са извършени проверки на различни адреси в града.

При процесуално – следствените действия са иззети 27,51 гр. кокаин, 3,81 гр. амфетамин, 5,37 гр. марихуана, 3 бр. електронни везни. Иззети са също различни документи, свързани с престъпната дейност, и крупна сума пари.

Задържани са общо 11 души – 8 мъже и 3 жени, извършващи престъпления, свързани с разпространение на наркотици и проституция.

Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

От пресцентъра на Окръжната прокуратура Варна по-късно съобщиха, че за срок до 72 часа са задържани трима  варненци, които са обвиняеми за държане и разпространение на кокаин.

За престъпление по член 354 а, ал. 1 от Наказателния кодекс в ареста са Александър Б., Катерин К. и Росен В. В тримата мъже и в домовете им при специализирана полицейска опрерация са били намерени и иззети кокаин, амфетамини, марихуана и електронни везни.

Задържаните са осъждани за различни престъпления. След изтичане на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за  неотклонение „Задържане под стража“.