/ iStock/Getty Images
Временно е затворен за движение участък от главния път София-Варна в района на Омуртаг, поради катастрофа. Пътните настилки в област Търговище са мокри, вали слаб мокър сняг. Пътищата са опесъчени, съобщава БТА.

Снежна покривка около 5 см се е образувала в района на общините Омуртаг и Антоново. През нощта и в момента в обработването на пътищата са били ангажирани 15 машини. Видимостта е добра.

От ОД на МВР в Търговище съобщават, че поради възникнал тази сутрин пътен инцидент на главния път на територията на община Омуртаг - между разклоните за село Панайот Хитово и града, сигнал за който е получен в 8.13 ч., временно ще бъде затворен за движение участък от пътя. По първоначални данни пътнотранспортното произшествие е между два товарни автомобила. Водачът на единия е откаран в болница в Търговище.

Временно са в сила обходните маршрути: за пътуващите в посока София-Варна леки автомобили - през моста за с. Камбурово - с. Илийно - с. Великденче - гр. Омуртаг; пътуващите в посока Варна-София леки и товарни автомобили се пренасочват от околовръстния път на Търговище през гр. Попово.

Движението се регулира от екипи на сектор "Пътна полиция" в областната дирекция и на РУ-Омуртаг.
БТА